آشپزی وگان, غذای گیاهخواری, غذای وگان, ناهار وگان

سالاد وگان با 5 دستور تهیه جذاب برای گیاهخواران

سالاد ها با ظاهر رنگارنگ خود همیشه فریبنده بوده اند و جایگاه ویژه ای در پذیرایی در مهمانی ها و جشن ها دارد. اما اگر مهمان شما گیاهخوار باشد چه؟ در اکثر سالاد ها از مرغ یا سس و مواد لبنی یا تن ماهی استفاده می شود که برای وگان ها ممنوع است. لازم نیست نگران باشید در این مقاله چند دستور تهیه جذاب سالاد برای گیاهخواران ارائه می شود.

دستور تهیه سالاد سیب زمینی وگان :

سالاد سیب زمینی به دلیل فیبر، پتاسیم و ویتامین های موجود در سیب زمینی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. در ادامه طرز تهیه سالاد سیب زمینی وگان برای گیاهخواران ارائه می شود.

مواد مورد نیاز:

  • 900گرم سیب زمینی، نصف یا ربع شده
  • 1/2 فنجان سس مایونز گیاهی
  • 2 قاشق غذاخوری خردل دیژون
  • 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب
  • شوید تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
  • 1 قاشق غذاخوری جعفری تازه، خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری پیازچه تازه، خرد شده
  • 1/2 پیاز قرمز، ریز خرد شده
  • 2 ساقه کرفس، ریز خرد شده
  • ترشی شوید 1 عدد ریز خرد شده
  • نمک و فلفل برای چشیدن

 

طرز تهیه سالاد گیاهی

  1. سیب زمینی های نصف شده یا ربع شده را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی آنها را با آب سرد بپوشانید. کمی نمک به آب اضافه کنید.
  2. آب را روی حرارت زیاد بجوشانید و سیب زمینی ها را بپزید تا زمانی که با چنگال سوراخ شوند، حدود 10-15 دقیقه. مراقب باشید زیاد نپزید زیرا می خواهید شکل خود را برای سالاد حفظ کنید.
  3. پس از پخته شدن سیب زمینی ها، آن ها را در آبکش بریزید و بگذارید چند دقیقه خنک شوند.
  4. در این فاصله سس را با ترکیب سس مایونز وگان، خردل دیژون، سرکه سیب، شوید خرد شده، جعفری و پیازچه در یک کاسه کوچک آماده کنید. خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
  5. در یک کاسه بزرگ، سیب زمینی های خنک شده، پیاز قرمز خرد شده، ساقه های کرفس و ترشی شوید را اضافه کنید.
  6. سس را روی مخلوط سیب زمینی بریزید و به آرامی هم بزنید تا همه مواد به طور یکنواخت پوشش داده شوند.
  7. سالاد سیب زمینی را بچشید و به سلیقه خود نمک و فلفل بزنید. چاشنی را در صورت نیاز تنظیم کنید.
  8. روی کاسه را با نایلون بپوشانید یا سالاد سیب زمینی را به ظرف دربسته منتقل کنید و حداقل 1 ساعت در یخچال بگذارید تا طعم ها با هم مخلوط شوند.
  9. قبل از سرو، سالاد سیب زمینی را به آرامی هم بزنید تا سس دوباره پخش شود و در صورت تمایل با سبزی های تازه اضافی تزئین کنید.
  10. سرد سرو کنید و از سالاد سیب زمینی وگان خوشمزه خود لذت ببرید!

نکته:

  • با اضافه کردن سبزیجات دیگر مانند فلفل دلمه ای خرد شده، هویج رنده شده یا دانه ذرت، می توانید سالاد سیب زمینی خود را سفارشی کنید.
  • اگر بافت خامه‌تری را ترجیح می‌دهید، می‌توانید سس مایونز وگان بیشتری به سس اضافه کنید.
  • برای طعم ترش، می توانید مقدار سرکه سیب را افزایش دهید یا مقداری آب لیمو اضافه کنید.
  • باقیمانده سالاد سیب زمینی را می توان در ظرف در بسته در یخچال تا 3 روز نگهداری کرد. قبل از سرو دوباره آن را هم بزنید تا سس دوباره توزیع شود.
  • این دستور حدود 4-6 نفر را به عنوان غذای جانبی سرو می کند. اگر نیاز به غذا دادن به جمعیت بیشتری دارید، مقادیر را بر اساس آن تنظیم کنید.

2- سالاد ماکارانی وگان

یکی از پرطرفدارترین سالادها چه برای گیاهخواران یا غیر آن ها سالاد ماکارانی است. سالاد ماکارانی به ویژه برای کودکان یکی از خوشمزه ترین سالاد ها است که می توان به عنوان میان وعده نیز از آن استفاده کرد.

مواد لازم برای  سالاد ماکارونی وگان:

  • 225 گرم پاستا به انتخاب شما
  • 1 فنجان گوجه گیلاسی، نصف شده
  • 1/2 فنجان خیار خرد شده
  • 1/2 فنجان فلفل دلمه ای قرمز خرد شده
  • 1/4 فنجان پیاز قرمز، ریز خرد شده
  • 1/4 فنجان زیتون سیاه، ورقه شده
  • 1/4 فنجان ریحان تازه، خرد شده
  • 1/4 فنجان جعفری تازه، خرد شده
  • 1/4 فنجان آجیل کاج (اختیاری)
  • 1/4 فنجان روغن زیتون
  • 2 قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک
  • 2 قاشق غذاخوری آب لیمو
  • 2 حبه سیر خرد شده
  • نمک و فلفل به اندازه دلخواه

طرز تهیه سالاد ماکارانی وگان

  1. پاستا را طبق دستور بسته تا زمانی که آل دنته شود بپزید. آبکش کنید و با آب سرد بشویید تا فرآیند پخت متوقف شود. کنار بگذارید.
  2. در یک کاسه بزرگ، گوجه گیلاسی، خیار، فلفل دلمه ای قرمز، پیاز قرمز، زیتون سیاه، ریحان، جعفری و مغز کاج را با هم مخلوط کنید (در صورت استفاده).
  3. در یک کاسه کوچک، روغن زیتون، سرکه بالزامیک، آبلیمو، سیر خرد شده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید تا سس درست شود.
  4. ماکارونی پخته شده را به مخلوط سبزیجات اضافه کنید و سس را روی آن بریزید.
  5. همه چیز را به آرامی با هم مخلوط کنید تا همه مواد به خوبی با سس آغشته شوند.
  6. سالاد ماکارونی را بچشید و در صورت نیاز چاشنی آن را تنظیم کنید.
  7. روی کاسه را با نایلون بپوشانید یا سالاد ماکارونی را به ظرف دربسته منتقل کنید و حداقل 1 ساعت در یخچال بگذارید تا طعم ها با هم مخلوط شوند.
  8. قبل از سرو، سالاد ماکارونی را به آرامی هم بزنید تا سس دوباره توزیع شود.
  9. سرد سرو کنید و از سالاد ماکارونی وگان خوشمزه خود لذت ببرید!

نکته:

  • می توانید سبزیجات دیگری مانند کدو سبز خرد شده، هویج رنده شده یا دانه ذرت را برای سفارشی کردن سالاد ماکارونی اضافه کنید.
  • همچنین می توانید با ریختن مقداری نخود یا مکعب های توفوی پخته مقداری پروتئین اضافه کنید.
  • اگر سس خامه‌تری را ترجیح می‌دهید، می‌توانید مقداری سس مایونز وگان یا ماست بدون لبنیات را به مخلوط سس اضافه کنید.
  • باقیمانده سالاد ماکارونی را می توان در ظرف دربسته در یخچال تا 3 روز نگهداری کرد. قبل از سرو دوباره آن را هم بزنید تا سس دوباره توزیع شود.
  • این دستور حدود 4-6 نفر را به عنوان غذای جانبی سرو می کند. اگر نیاز به غذا دادن به جمعیت بیشتری دارید، مقادیر را بر اساس آن تنظیم کنید.

طرز تهیه سالاد کینوا

سالاد کینوا به دلیل وجود فیبر در کینوا می تواند یک سالاد رژیمی به حساب آید. همچنین این ماده به دلیل آنتی اکسیدان بالا یک ماده غذایی ضد سرطان است. یکی از بهترین روش های مصرف کینوا، سالاد است. در ادامه طرز تهیه سالاد کینوا شرح می شود.

مواد لازم برای سالاد کینوا

  • 1 فنجان کینوا
  • 2 فنجان آب یا آب سبزیجات
  • 1 قوطی (15 اونس) نخود، آبکش کرده و آبکشی کنید
  • 1 فنجان گوجه گیلاسی، نصف شده
  • 1 فنجان خیار خرد شده
  • 1/2 فنجان فلفل دلمه ای قرمز خرد شده
  • 1/4 فنجان پیاز قرمز، ریز خرد شده
  • 1/4 فنجان جعفری تازه، خرد شده
  • 1/4 فنجان نعناع تازه، خرد شده
  • 1/4 فنجان زیتون کالاماتا، ورقه شده
  • آب 1 عدد لیموترش
  • 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر
  • 2 حبه سیر خرد شده
  • 1 قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
  • نمک و فلفل برای طعم دهی

طرز تهیه سالاد کینوا

  1. کینوا را زیر آب سرد در یک الک بشویید تا تلخی آن گرفته شود.
  2. در یک قابلمه متوسط، آب یا آب سبزیجات را بجوشانید. کینوا آبکش شده را اضافه کنید و حرارت را کم کنید. روی آن را بپوشانید و حدود 15 دقیقه یا تا زمانی که کینوآ نرم شده و مایع آن جذب شود، بجوشانید.
  3. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کینوا چند دقیقه خنک شود. آن را با چنگال پف کنید تا دانه ها جدا شوند.
  4. در یک کاسه بزرگ، کینوا پخته شده، نخود، گوجه گیلاسی، خیار، فلفل دلمه ای قرمز، پیاز قرمز، جعفری، نعناع، زیتون کالاماتا و پنیر فتا خرد شده (در صورت استفاده) را با هم مخلوط کنید.
  5. در یک کاسه کوچک، آب لیمو، روغن زیتون، سیر خرد شده، زیره آسیاب شده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید تا سس درست شود.
  6. سس را روی مخلوط کینوا بریزید و همه چیز را با هم مخلوط کنید تا همه مواد به خوبی آغشته شوند.
  7. سالاد را بچشید و در صورت نیاز چاشنی آن را تنظیم کنید.
  8. روی کاسه را با پوشش پلاستیکی بپوشانید یا سالاد را به ظرف دربسته منتقل کنید و حداقل 1 ساعت در یخچال بگذارید تا طعم ها با هم مخلوط شوند.
  9. قبل از سرو، سالاد را به آرامی هم بزنید تا سس دوباره پخش شود.
  10. سرد سرو کنید و از سالاد کینوآ نخود خوشمزه لذت ببرید!

نکته:

– می توانید سبزیجات دیگری مانند کدو سبز خرد شده، هویج رنده شده، یا فلفل قرمز تفت داده شده را برای سفارشی کردن سالاد خود اضافه کنید.

– همچنین می توانید با ریختن مقداری آجیل کاج برشته شده یا تخمه آفتابگردان مقداری کرانچ اضافه کنید.

– سالاد باقیمانده را می توان در ظرف در بسته در یخچال تا 3 روز نگهداری کرد. قبل از سرو دوباره آن را هم بزنید تا سس دوباره توزیع شود.

– این دستور غذا حدود 4-6 نفر به عنوان غذای اصلی یا 6-8 نفر به عنوان غذای جانبی سرو می شود. اگر نیاز به غذا دادن به جمعیت بیشتری دارید، مقادیر را بر اساس آن تنظیم کنید.

طرز تهیه سالاد لوبیا سیاه

لوبیای سیاه سرشار از فیبر و پروتئین گیاهی است. همچنین برای دستگاه گوارش یک گزینه عالی است.

مواد لازم برای تهیه سالاد لوبیا وگان

  • 2 قوطی (هر کدام 15 اونس) لوبیا سیاه، شسته و آبکش شده
  • 1 فنجان دانه ذرت (تازه یا منجمد)
  • فلفل دلمه‌ای قرمز 1 عدد خرد شده
  • 1 پیاز قرمز کوچک، ریز خرد شده
  • 1 فلفل هالاپینو، دانه ها برداشته و ریز خرد شده (اختیاری)
  • 1 فنجان گوجه گیلاسی، نصف شده
  • 1/4 فنجان گشنیز تازه، خرد شده
  • 2 قاشق غذاخوری آبلیمو
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
  • 1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
  • نمک و فلفل برای طعم دهی

طرز تهیه

  1. در یک کاسه بزرگ، لوبیا سیاه، دانه های ذرت، فلفل دلمه ای قرمز خرد شده، پیاز قرمز ریز خرد شده و فلفل هالاپینو (در صورت استفاده) را با هم مخلوط کنید. خوب مخلوط کنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
  2. گوجه گیلاسی نصف شده و گشنیز تازه را به کاسه اضافه کنید. به آرامی بریزید تا آنها را در مخلوط بگنجانید.
  3. در یک کاسه کوچک جداگانه، آب لیموترش، روغن زیتون، زیره آسیاب شده، پودر چیلی، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید تا خوب ترکیب شوند.
  4. سس را روی مخلوط سالاد لوبیا سیاه در کاسه بزرگ بریزید. با استفاده از کاردک یا قاشق چوبی همه مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید تا به طور یکنواخت با سس پوشیده شود.
  5. با اضافه کردن نمک، فلفل، آب لیموترش یا ادویه جات ترشی جات، در صورت نیاز، چاشنی را بچشید و مطابق با سلیقه خود تنظیم کنید.
  6. روی کاسه را با نایلون بپوشانید یا سالاد را به ظرف دربسته منتقل کنید. حداقل 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا طعم ها با هم مخلوط شوند.
  7. درست قبل از سرو، سالاد لوبیا سیاه را به آرامی در آخر بزنید تا سس دوباره توزیع شود. در صورت تمایل با برگ های گشنیز اضافی تزئین کنید.
  8. با اضافه کردن مقداری کینوا یا برنج پخته شده را به عنوان غذای جانبی یا غذای اصلی سرو کنید. همچنین می توان آن را با چیپس تورتیلا یا به عنوان پر کردن تاکو یا بوریتو میل کرد.

 

نکته: این سالاد لوبیا سیاه را می توان از قبل تهیه کرد و تا 3 روز در یخچال نگهداری کرد. طعم ها در طول زمان به توسعه و تشدید ادامه می دهند.

سالاد نخود وگان

نخود یکی از بهترین پروتئین های گیاهی است. این ماده به کاهش فشار خون، سلامت دستگاه گوارش، کاهش وزن و کاهش قند خون کمک شایانی می کند. استفاده از نخود در سالاد می تواند برای افراد در حال رژیم نیز مفید باشد.برای تهیه سالاد نخود وگان به موارد زیر نیاز دارید:

مواد لازم برای تهیه سالاد نخود وگان:

  • یک پیمانه نخود پخته شده
  • یک عدد خیار خیس‌شده و خرد شده
  • یک عدد پیاز سفید خرد شده
  • یک عدد فلفل دلمه‌ای قرمز خرد شده
  • یک دسته جعفری خرد شده
  • چند برگ ریحان خرد شده
  • دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • دو قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه سالاد نخود:

  1. در یک کاسه، نخود پخته شده، خیار، پیاز، فلفل دلمه‌ای قرمز، جعفری و ریحان را با هم ترکیب کنید.
  2. روغن زیتون، آب لیمو ترش، نمک و فلفل را در کاسه جداگانه با هم مخلوط کنید.
  3. مخلوط روغن زیتون و آب لیمو ترش را به مواد ترکیب شده در کاسه بیفزایید و همه چیز را با هم مخلوط کنید.
  4. سالاد نخود وگان را با نمک و فلفل به میزان لازم تنظیم کنید.
  5. سالاد را در یک بشقاب سرو کرده و با چند برگ جعفری یا ریحان به عنوان تزئین سرو کنید.

 

سالاد نخود وگان آماده خوردن است. این سالاد بسیار سبک و خوشمزه است و می‌تواند به عنوان یک غذای سالم در هر وعده از روز سرو شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *