آموزشی

گرانولا چیست؟

 

گرانولا به انگلیسی Granola یک خوراک، اسنک یا تنقلات به شمار می‌رود که معمولا در وعده صبحانه یا میان وعده مصرف می‌شود. گرانول یعنی دانه، گرانولا هم معمولا از غلات (جو دو سر معمولا)، عسل رقیق شده، انواع مغزها و آجیل و خشکبار و در آخر میوه‌های خشک شده تهیه می‌شود.در این مقاله میخواهیم خواص گرانولا و انواع و اقسام مختلف گرانولا و گرانولا بار و طرز تهیه گرانولا که با مواد غذایی مختلفی تهیه می‌شود را برایتان شرح دهیم.

 

 

گرانولا چیست

 

نام گرانولا اولین بار به عنوان غلات تجاری یا غلات فرآوری شده در اواخر قرن نوزدهم میلادی ثبت شد و بعدها تغییرات گسترده‌ای در آن صورت گرفت. گرانولا هم می‌تواند به عنوان اسنک و تنقلات در کنار شیر یا ماست استفاده شود هم شیرینی گرانولا به عنوان دسر سرو شود.

از جمله خواص گرانولا میتوان به این مورد اشاره کرد که حتی کسانی که در رژیم هستند میتوانند با خیال راحت  مصرف می‌کنند، چون بدن آنها را سالم و قوی می‌کند

 

 

 

گرانولا چیست و چه خواصی دارد؟

گرانولا یک خوراکی خوشمزه و خوش طعم است که به عنوان صبحانه و میان وعده مصرف می شود، گرانولا یک خوراکی سالم و پرانرژی است و از مواد بسیار مغذی و مفید تشکیل شده است ، به همین علت مصرف آن برای کودکان و نوجوانان توصیه می شود.

اصلی ترین مواد تشکیل دهنده گرانولا جوپرک ، مغزها و عسل هستند و سایر مواد خوش طعم دیگری مثل شکر قهوه ای ، برنج بوداده ، میوه های خشک ( مثل کشمش و خرما و …) و انواع شکلات نیز در ترکیبات گرانولا استفاده می شود. در برخی گرانولاهای خاص از دانه های تخم کتان بو داده و کره بادام زمینی نیز استفاده می شود.
معمولا گرانولا در کنار ماست ساده یا ماست های طعم دار و میوه ای ، میوه های تازه مثل توت فرنگی ، بری ها ، موز و آناناس سرو می شود و با هم میل می شود، در کنار گرانولا انواع غلات و حبوبات پخته و طعم دار و شیر تازه نیز سرو می شود.
گرانولا را در کنار بستنی ، دسر و شیرینی نیز سرو می کنند و حتی به عنوان تاپینگ در برخی دسرها و شیرینی ها استفاده می شود و همچنین به صورت گرانولا بار هم درست میشود.

ورزشکاران از خواص گرانولا و تاثیر این میان وعده خوشمزه بر سلامتی خود آگاهند ، در پیاده روی های طولانی و دویدن ها ، پیک نیک های طولانی و صرف وقت در طبیعت و ورزش مصرف گرانولا به تامین انرژی لازم کمک کرده و در مقابل سرشار از ویتامین های ضروری و مورد نیاز بدن است و در مقایسه با برخی میان وعده های آماده کالری بالایی نیز ندارد.

 

 

 

گرانولا از چه درست شده است؟

هیچ فرمول استاندارد و مشخصی در درست کردن گرانولا وجود ندارد، بنابراین میزان سالم بودن آن به موادی که در آن استفاده شده است، بستگی دارد. معمولا در گرانولا از جو دو سر، آجیل یا دانه‌ها و میوه‌های خشک استفاده می‌شود.

 

 

تفاوت بین جو (Barley) و جو دوسر (Oats) چیست؟

جو دو سر سرشار از فیبر است از این رو به پایین آمدن کلسترول کمک می‌کند. آجیل دارای چربی سالم و میوه‌های خشک نیز حاوی پتاسیم است، الکترولیتی که برای عملکرد بدن شامل عملکرد سلولی و انقباض عضلانی ضروری است. گرچه میزان آجیل و میوه‌های خشک استفاده شده درانواع گرانولا و گرانولا بار معمولا به اندازه کافی نیست.

از خواص گرانولا میتوان به این مورد اشاره کرد که اگر فشار خون بالایی دارید، پتاسیم موجود در گرانولا به شما کمک می‌کند، همچنین حاوی کربوهیدرات است و برای افرادی که فعالیت فیزیکی دارند، بهترین منبع کربوهیدرات برای سوخت‌رسانی به ماهیچه‌ها و تامین انرژی است.

 

 

 

مواردی که در مصرف گرانولا باید بررسی شود؟

به لیست مواد تشکیل‌دهنده این محصول نگاه بیندازید. به میزان قند و شیرین‌کننده‌های موجود در گرانولا دقت کنید. قند افزوده‌شده می‌تواند تحت نام‌هایی چون دکستروز بدون آب، سیروپ ذرت جامد، دکستروز، فراکتوز، سیروپ ذرت فراکتوز بالا  (HFCS)، عسل، لاکتوز، سیروپ مالت، مالتوز، شربت افرا، ملاس، نکتار، نیشکر و … ذکر شود.

از مصرف مواد مصنوعی یا محصولاتی که محتویات آن را نمی‌شناسید بپرهیزید. باید لیست مواد تشکیل‌دهنده که روی بسته‌بندی مطالعه می‌کنید، طوری باشد که بتوانید در آشپزخانه تهیه کنید.

محدودیت‌های غذایی خود را در نظر بگیرید. گرانولا فاقد غلات نیز وجود دارد که با آجیل و دانه‌ها درست شده است. باید بدانید گرانولا فاقد غلات، فاقد کربوهیدراتی است که در گرانولای معمولی وجود دارد.

گرانولایی انتخاب کنید که روغن ترانس نداشته باشد و چربی اشباع شده آن کم باشد. چربی اشباع شده گرانولا که می‌تواند به دلیل روغن نارگیل یا روغن‌های دیگر موجود در گرانولا باشد، می‌تواند سطح کلسترول LDL بد را بالا ببرد و به بیماری قلبی منجر شود.

 

 

چه مقدار گرانولا مصرف کنیم؟

اندازه گرانولا بسته به تولیدکننده‌های مختلف، متفاوت است اما معمولا ۱/۳ فنجان می‌باشد، حدود ۱/۳ اندازه توپ تنیس. این یعنی مصرف یک کاسه بزرگ گرانولا برای صبحانه، کمی افراطی است.

اینکه چه میزان گرانولا برای شما کافی است، بسته به نیاز انرژی شما دارد که بسته به جنس، سطح فعالیت و سن متفاوت است. بدن بهترین معیار کالری است، بنابراین بهترین اندازه مصرف گرانولا یا گرانولا بار اندازه‌ای است که شما را سیر کند.

اغلب جو دو سر و آجیل موجود در گرانولا با شیرین‌کننده‌هایی همراه می‌شود که محتوی قند گرانولا را بالا می‌برد. اگر مراقب وزن خود هستید، باید بدانید یک کاسه گرانولا میزان زیادی کالری دارد (نصف فنجان گرانولا ۲۴۰ کالری دارد).

گرانولا چیست

چگونه کالری مصرفی خود را کاهش دهیم؟

اگر ورزشکار هستید و در طول روز کالری زیادی می‌سوزانید، می‌توانید از کالری یک کاسه گرانولا بهره ببرید. گرانولا با کربوهیدرات بالا، که در آن از جو دو سر و شیرین‌کننده‌هایی چون شربت افرا و میوه استفاده شده است، می‌تواند انرژی لازم برای فعالیت‌های فیزیکی چون پیاده‌روی، کوهنوردی و دوچرخه‌سواری فراهم کند. میزان کمی از گرانولای فاقد غلات که در آن از آجیل و دانه‌ها استفاده شده است و شیرین‌کننده کمی دارد، به عنوان یک میان وعده قبل از فعالیت‌های کم تحرک مانند کار با کامپیوتر بسیار مناسب است.

 

گرانولا چیست

 

بهترین روش مصرف گرانولا چگونه است؟

اگر گرانولا را همراه با شیر یا ماست و افزودن موز و خانواده توت‌ها و یک مشت آجیل یا تخمه کدو مصرف کنید، ارزش غذایی آن بالاتر می‌رود. برای داشتن یک میان وعده سالم، ۱/۳ فنجان یا کمتر از گرانولا را همراه با شیر بادام و یا خانواده توت‌ها یا ماست یونانی یا تخم مرغ استفاده کنید.

 

 

خواص گرانولا

همان طور که در بالا نیز اشاره شد، این محصول غذایی از طیف گسترده‌ای از محصولات مهم و با ارزش غذایی بالا به وجود می‌آید و از همین رو مصرفش می‌تواند سلامت عمومی شما را تضمین کند. هر چند خواص محتوایی گرانولا بیشتر به مواد به کار رفته در آن بستگی دارد، اما در اکثر آنها می‌توان مواردی با ارزشی مانند سدیم، پتاسیم، روی، فسفر، منیزیم، کلسیم و آهن. ویتامین‌ها شامل ویتامین E، ویتامین C، نیاسین و تیامین را یافت کرد. دانشمندان ژاپنی اعتقاد دارند که گرانولا یک ابَر غذا است. به همین دلیل است که فضانوردان ژاپنی از آن به عنوان یکی از اصلی‌ترین غذاهای خود استفاده می‌کنند.

 

 

در ادامه به مهمترین خواص گرانولا و سایر محصولات مرتبط با آن از جمله گرانولا بار میپردازیم:

 

گرانولا چیست

بهبود هضم

وقتی نوبت به بهبود هضم می‌رسد، گرانولا حرف اول را می زند. شما با مصرف یک وعده از این غذا بیش از ۱۲۰ درصد از نیاز روزانه خود به فیبر رژیمی را تأمین می‌کنید. فیبرهای محلول و غیر محلول از مهم‌ترین مواد موجود در این غذا هستند. تا به حال آزمایش‌های فراوانی بر روی فیبر انجام شده که اکثر آنها نشان می‌دهد این ماده می‌تواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کند. اول از همه، فیبرها باعث بهبود فعالیت باکتری‌های مفید روده می‌شوند و علاوه بر این، لوله‌های گوارشی بعد از مصرف آنها مرطوب می‌شود که این موضوع عبور مدفوع و مواد غذایی را تسهیل می‌کند. این امر به جلوگیری از یبوست منجر می‌شود.

 

 

کاهش وزن

همان طور که می دانید از صبحانه به عنوان مهم‌ترین وعده غذایی یاد می‌شود. اگر شما هم به دنبال کاهش وزن هستید، باید به این وعده غذایی اهمیت بیشتری بدهید. گرانولا سرشار از انرژی و فیبر می‌باشد. این امر باعث می‌شود تا شما نه تنها انرژی لازم برای فعالیت‌های خود در طول روز را داشته باشید، بلکه دیرتر نیز گرسنه شوید. فیبرها بسیار دیر هضم می‌شوند و این موضوع باعث می‌شود تا هورمون گرسنگی در بدن شما دیرتر ترشح شود. ۱۰۰ گرم گرانولا می‌تواند شما را برای ۱۲ ساعت سیر نگه دارد. یکی از مهم‌ترین دلایل شکست رژیم‌های غذایی، بیش از اندازه غذا خوردن است که با مصرف این ماده دیگر لازم نیست نگران این موضوع باشید.

 

 

کاهش سطح کلسترول

فیبر محلول در انواع گرانولا بار، یک روش شناخته شده‌ای برای کاهش کلسترول LDL مضر و گسترش کلسترول HDL در سراسر بدن است. با کاهش کلسترول مضر در جریان خون، شما از ایجاد پلاک در شریان‌ها و رگ‌ها جلوگیری می‌کنید. این نوع پلاک ممکن است منجر به افزایش فشار خون و فشار بر سیستم قلبی عروقی شود. بیشتر مواد تشکیل دهنده این غذا شامل خشکباری مانند گردو، بادام و پسته هستند که در خود مقادیر قابل توجه ای از اسیدهای چرب امگا ۳ را دارند. این موضوع نیز در افزایش سطح HDL نقش دارد.

 

 

تقویت سطح انرژی

یکی دیگر از خواص گرانولا که باعث می‌شود کارشناسان تغذیه به استفاده از این غذا تاکید داشته باشند، کمک به تقویت سطح انرژی است. در گرانولا مقدار زیادی شکر وجود ندارد که این موضوع خبری خوبی است چرا که شکر باعث خستگی زودرس می‌شود. بر عکس، در این غذا مقادیر قابل توجه ای منگنز وجود دارد که در بدن به میزان کمی یافت می‌شود. این عنصر برای اندام‌هایی مانند کبد، کلیه‌ها و فعالیت متابولیک بسیار ضروری می‌باشد. تابع متابولیسم مناسب بدین معنی است که بدن شما کارآمدتر شده و در نتیجه انرژی به صورت مؤثرتری مصرف می‌شود.

 

 

 

ٰجلوگیری از آنمی

آنمی یکی از بیماری‌هایی است که در سراسر دنیا گسترده شده است و متأسفانه بیش از ۷۰ درصد مردم نمی‌دانند که به آن مبتلا شده‌اند. افرادی که به این بیماری دچار هستند، از کمبود آهن رنج می‌برند. از آهن به عنوان یکی از مواد سازنده گلبول‌های قرمز یاد می‌شود. این گلبول‌ها وظیفه خون و اکسیژن رسانی در بدن را بر عهده دارند. در انواع گرانولا و گرانولا بار آهن وجود دارد و به همین دلیل مصرفش می‌تواند به جلوگیری از آنمی کمک کند.

 

 

گرانولا چیست

 

گرانولا به شکل آماده عرضه می شود ولی در منزل نیز می توان انواع گرانولا را تهیه نمود و گرانولای کم هزینه و سالم را در میان وعده ها میل کرد.
گرانولا را به دو شکل تهیه می کنند : به شکل مجموعه مواد اولیه خشک جدا از هم تهیه می شود که معمولا در شیر ریخته شده و میل می شود و مورد دوم نیز به شکل تکه های یکپارچه شبیه به بارهای شکلاتی نیز عرضه می شود که گرانولا بار نامیده می شود.

گرانولا انواع مختلفی دارد چندین دستور و طرز تهیه گرانولا در طعم ها و مواد مختلف وجود دارد که عاشقان این خوراکی را از خود بیخود می‌کند. دستور اولیه و اصلی گرانولا این است که معمولا از ترکیب غلات، عسل،‌دانه های روغنی، آجیل، ماست و میوه های خشک شده تهیه می‌شود. همچنین می‌توان به این ترکیب خوراکی ها شیر هم افزود تا ارزش غذاییش را بالا برد.

برای آشنایی با طرز تهیه گرانولا در خانه میتوانید ادامه مقاله را مطالعه کنید:

 

 

 

صبحانه یک وعده بسیار مهم است. شاید نتوانیم تنوع‌ها و خلاقیت‌های زیادی را در وعده‌های دیگر مثل ناهار یا شام در رژیم غذایی داشته باشیم، اما صبحانه این‌طور نیست. به‌راحتی و با صرف کمی زمان می‌توان تنوع بی‌شماری از صبحانه‌های مختلف را در این وعده غذایی مهم مصرف کرد. گرانولا یکی از همین صبحانه‌های پرطرفدار است. گرانولا در اصل یک صبحانه مقوی یا عصرانه کامل و بسیار محبوب است.

 

دستور تهیه گرانولای اصلی فقط به تعداد انگشت‌شماری از مواد نیاز دارد. موادی مثل جو، شیرین‌کننده، مقداری روغن و شاید آجیل یا میوه خشک ترکیبات اصلی گرانولا هستند. وقتی این فرمول اولیه را بشناسید، می‌توانید طرز تهیه چندین و چند گرانولا مختلف را هم امتحان کنید.

 

طرز تهیه گرانولا صبحانه

در آشپزخانه هر خانه‌ای باید یک گرانولا ساده پیدا شود! گرانولایی که به‌سادگی و در عرض چند دقیقه می‌توان مواد افزودنی را به آن اضافه و هر بار یک ترکیب متفاوت و خوشمزه را میل کرد. یک گرانولای بسیار ابتدایی شامل اصول اولیه پخت جو با کمی شیرین‌کننده، چاشنی و فقط چند افزودنی است. در نهایت علاوه بر اینکه این ترکیب ساده را می‌توان با آجیل‌ها یا میوه‌های مختلف مخلوط کرد با شیر یا ماست هم قابل سرو کردن هستند و یک ترکیب بسیار مغزی می‌سازد.

اگر دنبال یک نوشیدنی ساده اما مقوی و خوشمزه برای افزایش وزن و خوش‌اندام‌تر شدن هستید، در مقاله جو دوسر با شیر برای چاقی برای شما یک نوشیدنی بسیار سریع و خوشمزه را معرفی کرده‌ایم.

طرز تهیه گرانولا ساده صبحانه را یاد بگیرید تا بتوانید تمام ترکیب‌ها و موادی که می‌خواهید را به این گرانولا اضافه کنید. پایه اصلی آن غله، شیرین‌کننده، روغن و نمک است. در نتیجه برای درست‌کردن گرانولا ساده صبحانه باید حتماً این چهار ترکیب را داشته باشید و مواد افزودنی دیگر مثل میوه خشک، دانه‌ها و … را اضافه کنید.

ترکیب گرانولای شما باید حدود نیمی از شیرین‌کننده و نیمی از روغن باشد. شربت عسل و افرا دو مورد از بهترین شیرین‌کننده‌هایی هستند که می‌توانید برای گرانولا استفاده کنید زیرا حالت مایع آنها به‌خوبی هر جویی را پوشش می‌دهند و نرم می‌کند. در ادامه قرار است مواد لازم  را ذکر کنیم و دستور پخت گرانولا را به شما آموزش دهیم. اگر طبق دستور گفته شده پیش بروید، گرانولای شما شیرین خواهد بود. اگر ترجیح می‌دهید شیرینی این ترکیب کمتر باشد، مواد شیرین‌کننده و روغن را نصف مقداری که گفته‌ شده است، مصرف کنید.

 

گرانولا چیست

مواد لازم برای تهیه گرانولا پایه

مواد لازمی که برای تهیه گرانولا اصلی به آن نیاز دارید شامل موارد زیر است:

  • غله: 3 پیمانه
  • شیرین‌کننده: 1/2 تا 3/4 پیمانه
  • روغن: 1/4 تا 1/2 پیمانه
  • نمک: به میزان دلخواه

پخت گرانولا

برای تهیه و پخت گرانولا خانگی، همه غلات (جو پرک، جو ساده و …) را در یک کاسه بزرگ بریزید. شیرین‌کننده، شربت و روغن را به آن اضافه کنید و مخلوط را به‌خوبی هم بزنید. مخلوط به‌دست‌آمده را روی سینی بزرگ فر پهن کنید و به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه داخل آن بگذارید. بهتر است دمای فر روی ۳۰۰ درجه سانتی‌گراد باشد و هر ۱۵ دقیقه مواد را به‌خوبی هم بزنید.

 

 

مسلماً سخت‌ترین قسمت پخت گرانولا این است که بدانید گرانولا چه زمانی به آخرین مرحله پخت رسیده است. استفاده از دمای پایین فر به خشک‌شدن گرانولا بدون پخت بیش از حد کمک می‌کند، اما به‌خاطر داشته باشید که گرانولا بلافاصله بعد از خروج از فر خشک نمی‌شود. در واقع گرانولا با سرد شدن خشک می‌شود. پس بعد از بیرون آوردن گرانولا از فر کمی فرصت دهید تا نم اولیه آن گرفته شود.

در کنار خوردن غذا و خوراکی‎های کم کالری به شما پیشنهاد می‌‎کنیم که نوشیدنی‎های خود را هم اصلاح کنید تا راحت‌تر و سریع‌تر به وزن متعادل و دلخواهتان برسید. در مقاله‌ی نوشیدنی برای کاهش وزن به معرفی انواع نوشیدنی‎های مناسب برای کاهش وزن پرداختیم.

گرانولا چیست

چگونه گرانولا سیب و انگور درست کنیم؟

روش‌های بسیاری برای تهیه گرانولا سیب و انگور وجود دارد که در این مقاله دو روش را به شما معرفی می‎کنیم.

برای تهیه گرانولا سیب و انگور به مواد زیر نیاز داریم:

  • جو دوسر پرک: 3 قاشق غذاخوری
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری
  • شکر قهوه‌ای: 2 قاشق غذاخوری
  • شیر: 1/4 پیمانه
  • دارچین: 1 قاشق چای‌خوری
  • انگور، سیب سبز، گردو: به مقدار لازم

برای تهیه گرانولا سیب و انگور ابتدا در یک لیوان جو دوسر پرک بریزید و به آن عسل را اضافه کنید. کمی از عسل را برای مرحله آخر نگه دارید. بعد از آن شکر قهوه‌ای را به ترکیب اضافه کنید و روی آن شیر بریزید. سپس دارچین را به مواد اضافه کنید و با انگور، سیب سبز و گردو، گرانولای خود را تزیین کنید و در نهایت کمی عسل روی گرانولای خود بریزید. گرانولا سیب و انگور شما آماده سرو است.

 

نگهداری و سرو گرانولای خانگی

برای ماندگاری طولانی‌تر، قبل از انتقال به ظرف نگهداری، گرانولا را به یک تابه منتقل کنید و فرصت دهید تا کاملاً خنک شود. زمانی که گرانولا در یک ظرف دربسته نگه‌داری می‌شود می‌توان تا یک ماه آن را مصرف کرد. گرانولا را مانند غلات با شیر بخورید یا برای یک صبحانه ساده اما مقوی و کامل با ماست میل کنید.

این دستورالعمل را می‌توانید مستقیماً و بدون افزودن هیچ چیز دیگری مصرف کنید یا کمی آن را با استفاده از شیرین‌کننده‌ها و چاشنی‌های مختلف تغییر دهید. همچنین می‌توانید آجیل یا میوه‌های دلخواه خود را به آن اضافه کنید. با این گرانولای ساده و آسان، دستتان برای امتحان کردن هر ترکیبی باز است.

اگر می‌خواهید غذاهای کم‌کالری را در رژیم غذایی خود قرار دهید، مقاله رسپی غذاهای کم‌کالری را بخوانید.

 

 

 

گرانولا چیست

 

کلام آخر

درباره گرانولا خانگی، طرز تهیه آن و انواع گرانولا‌‌های مختلفی که می‌توانید به‌سادگی و تنها با چند مواد کم‌خرج و در دسترس در خانه درست کنید با شما صحبت کردیم. گرانولاها یکی از بهترین ترکیب‌هایی است که حتی می‌تواند برای کاهش وزن و بهبود قند خون و وضعیت سلامتی بدن استفاده شود. اگر قصد کاهش وزن دارید مطمئناً می‌دانید سلامت نگه‌داشتن وضعیت بدن در زمان کم کردن وزن چقدر مهم است. با مصرف گرانولا، یک‌قدم به سلامتی بیشتر بدن نزدیک‌تر شوید.

 

 

سؤالات متداول

گرانولا چیست؟

گرانولا در اصل یک صبحانه مقوی یا عصرانه کامل بسیار محبوب است که از غلات و دانه‌ها و میوه‌های خشک تشکیل شده است.

ترکیبات پایه گرانولا چیست؟

دستور تهیه گرانولای اصلی فقط به تعداد انگشت‌شماری از مواد نیاز دارد. موادی مثل جو، شیرین‌کننده، مقداری روغن و شاید آجیل یا میوه خشک، ترکیبات اصلی گرانولا هستند.

زمان نگهداری گرانولا چقدر است؟

برای ماندگاری طولانی‌تر، قبل از انتقال به ظرف نگهداری، گرانولا را به یک تابه منتقل کنید و فرصت دهید تا کاملاً خنک شود. زمانی که گرانولا در یک ظرف دربسته نگه‌داری می‌شود می‌توان تا یک ماه آن را مصرف کرد.

 

گرانولا چیست

 

گرانولا چیست؟ چه فوایدی دارد؟

گرانولا یک موسلی ترد است و بنابراین یکی از وعده‌های صبحانه است آن به عنوان میان وعده مصرف می‌شود. گرانولا از تکه‌های جو دوسر با روغن و عسل یا شربت به عنوان شکر اضافه شده تهیه می‌شود. همچنین آن را می‌توان به تنهایی به عنوان موسلی برای صبحانه میل کرد. همچنین به عنوان به اصطلاح تاپینگ در ماست یا شیر می‌توان مصرف کرد. گرانولا، که در اصل به عنوان موسلی ترد شناخته می‌شود، در ابتدا در نیویورک اختراع شده است. انواع بی شماری از موسلی‌های ترد وجود دارد. از گرانولای مغزی شکلاتی و گرانولای بادام نارگیل گرفته تا گرانولای کتو و پروتئینی و گرانولای کریسمس.

 

 

 

آیا خوردن هر روز گرانولا مفید است؟

گرانولا یک صبحانه قابل هضم است. شما را برای مدت طولانی سیر نگه می‌دارد و مهم‌ترین مواد مغذی را برای روز فراهم می‌کند. بسیار سالم است و هضم غذا را نیز تحریک می‌کند. صبحانه کامل شامل بلغور جو دوسر، میوه‌های تازه مانند انواع توت‌ها، موز یا سیب، آجیل یا دانه‌ها و مغز است. ترکیبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، کربوهیدرات‌ها و فیبر انرژی مورد نیاز روز را تامین می‌کند.

برای کاهش وزن در صبحانه چه بخوریم؟

گرانولا در صبحانه می‌تواند برای کاهش وزن مناسب باشد. این ماده غذایی لزوماً نباید با شکر صنعتی بسته بندی شود، همچنین دستور العمل‌های متعددی برای گرا نولا بدون شکر وجود دارد. برای مثال می‌توان از شیرینی طبیعی موز به جای شربت یا عسل استفاده کرد. شربت آگاو نیز جایگزین خوبی برای شکر پرکالری است.

 

موسلی، گرانولا، فرنی  چه تفاوتی با یک دیگر دارند؟

هر سه نوع صبحانه از یک ماده اولیه ساخته شده‌اند. موسلی معمولا حاوی بلغور جو دوسر است که با شیر مصرف می‌شود. تکه‌های موسلی معمولاً فرآوری نمی‌شوند، اما مستقیماً با شیر یا ماست مخلوط می‌شوند. برای تهیه گرانولا از تکه‌های جو دوسر، ابتدا باید تکه‌های جو دو سر پخته شوند. فرنی، بلغور جو دوسر پخته شده است که یک فرنی صبحانه نرم و خامه‌ای می‌سازد. گرا نولا غذای لذیذی است که از تکه‌های جو دوسر یا دانه‌ها و آجیل مخلوط با عسل و سایر مواد طبیعی تهیه می‌شود که می‌توانید به دلخواه آن‌ها را (میوه خشک، دانه‌ها، ادویه‌جات و حتی کاکائو) اضافه کنید. می‌توانید آن را برای صبحانه با ماست، یک لیوان شیر یا یک نوشیدنی گیاهی یا با میوه‌های تازه مانند موز، سیب یا توت فرنگی میل کنید.

 

گرانولا چیست

خودت گرانولا درست کن

تهیه گرانولا در خانه اصلا سخت نیست. هر کسی می‌تواند به راحتی آن را درست کند. تنها چیزی که به عنوان پایه برای این کار نیاز دارید بلغور جو دوسر است، مقداری روغن مانند روغن نارگیل و عسل یا شربت نیز، نیاز دارید. ابتدا تمام مواد خشک گرانولا را در ظرفی با هم مخلوط کنید. سپس شربت و روغن آگاو را اضافه کنید و خیلی خوب با بقیه مواد مخلوط کنید. سپس کل مواد را به طور یکنواخت در سینی فر پهن کرده و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه (بسته به مواد) در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده است قرار دهید.

حتما باید سینی را یک بار در این مدت زمان بچرخانید. همچنین باید هر از چند گاهی چک کنید تا نسوزد. پس از پخته شدن می‌گذاریم گرانولا روی سینی فر خنک شود و سفت می‌شود. پس از خنک شدن، آن را در ظرفی سبک و دربسته قرار دهید تا گرانولای خانگی برای مدت طولانی تازه بماند.

 

فواید سلامتی گرانولا

گرانولا می‌تواند منبع کربوهیدرات خوبی باشد. بسیاری از کوهنوردان و دیگر علاقه مندان به طبیعت دوست دارند وقتی یک روز طولانی ورزش می‌کنند، گرانولا را برای سوخت رسانی استفاده کنند. اگر گرانولا با آجیل مانند بادام یا گردو را مصرف کنید می‌تواند پروتئین بدن را تقویت کند. فیبر غلات کامل موجود در گرانولا می‌تواند به شما کمک کند برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. بنابراین آیا باید گرانولا بخورید یا از آن اجتناب کنید؟ بستگی به نحوه استفاده شما دارد. اگر به منبع مناسبی از کربوهیدرات نیاز دارید، انتخاب خوبی است. اما کسی که سعی در کاهش وزن دارد امکان دارد بخواهد از این غذا صرف نظر کند مگر اینکه بتواند اندازه وعده‌های خود را کنترل کند. به طور کلی فواید این ماده غذایی خوشمزه عبارتند از؛

  • بهبود هضم غذا
  • کمک به کاهش وزن
  • کاهش سطح کلسترول
  • تقویت سطح انرژی
  • جلوگیری از کم خونی

 

کلام آخر

گرانولا یک موسلی ترد است و بنابراین یکی از وعده‌های صبحانه است آن به عنوان میان وعده مصرف می‌شود. همچنین یک غذای لذیذی است که از تکه‌های جو دوسر یا دانه‌ها و آجیل مخلوط با عسل و سایر مواد طبیعی تهیه می‌شود که می‌توانید به دلخواه آن‌ها را (میوه خشک، دانه‌ها، ادویه جات و حتی کاکائو) اضافه کنید. می‌توانید این ماده غذایی جذاب را برای صبحانه با ماست، یک لیوان شیر یا یک نوشیدنی گیاهی یا با میوه‌های تازه مانند موز، سیب یا توت فرنگی میل کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *