آموزشی

7 خاصیت علمی جو دو سر پرک (oatmeal)

اوتمیل به عنوان صبحانه ای آسان و سالم می تواند منجر به کاهش کلسترول ، کاهش وزن و  حفظ سلامت روده شود.

این ماده که بیشتر به صورت پرک یا بلغور عرضه می شود، فواید زیادی برای سلامتی و کمک به درمان بیماری ها دارد.

اگر تا به حال از بلغور جو دو سر یا همان اوتمیل استفاده نکرده اید، تا انتهای این مقاله با وگان ویگر همراه باشید و  7 خاصیت علمی جو دو سر پرک (oatmeal) و از خواص باورنکردنی این محصول آگاه شوید .

 

 

 

اوتمیل یک صبحانه سالم و مملو از کربوهیدرات های پیچیده یا همان فیبر است.

تاثیر فیبر بر عملکرد دستگاه گوارش و پیشرفت کاهش وزن بر کسی پوشیده نیست.

 

جو دو سر یا همان اوتمیل شامل ویتامین های مختلف و مواد معدنی بسیاری است.

می توانیم ترکیبی مغذی از اوتمیل به همراه مغز آجیل ها، دانه های مغذی مانند کنجد و میوه های فصل، درست کنیم و آن را به عنوان صبحانه ای سالم و آسان برای کودکان، ورزشکاران و افرادی که تحت رژیم هستند، سرو کنیم.

 

 

جو دو سر به طور طبیعی فاقد گلوتن است که باعث می شود منبع خوبی برای تامین فیبر در برنامه غذایی افرادی با نیازهای غذایی خاص است. افرادی مانند مبتلایان به بیماری سلیاک

برخی از جو ها ممکن است دارای گلوتن باشند پس اگر برای افراد منع مصرف گلوتن غذا درست می کنیم باید روی بسته بندی جو ها را قبل از خرید خوب بررسی کنیم تا مطمئن شویم فاقد گلوتن است.

 

نوع جو مصرفی در برنامه غذایی بسیار مهم است.

بهتر است برای بهره مندی از خواص بیشتر از جو دو سر قدیمی به جای جو دو سر پرک شده و فوری استفاده شود.

اگر چه مقدار فیبر هر دو مشابه است اما جو دو سر قدیمی از نظر شاخص گلیسمی پایین تر است.

یعنی بدن برای هضم این جو نیاز به زمان بیشتری دارد و پروسه هضم آهسته تر انجام می شود در نتیجه به حفظ ثبات قند خون و سطح انرژی کمک زیادی می کند.

 

هنگامی که در فکر برنامه ریزی برای یک صبحانه مفید و سالم هستید، این ۷ خواص را به یاد بیاورید:

 

 

۱.جو دو سر پرک (اوتمیل) منبعی غنی از فیبر است

یک کاسه جو دو سر پرک ، میزان فیبری که برای سلامت بدن توصیه شده است، تامین می کند.

طبق دستورالعمل های غذایی صادر شده از وزارت کشاورزی آمریکا، هر مرد زیر ۵۰ سال باید حداقل ۳۱ گرم فیبر در روز مصرف کند.

در حالی که زنان در همان گروه سنی، حداقل به ۲۵ گرم فیبر در روز نیاز دارند.

شورای اطلاعات بین المللی غذا اعلام کرده است که اکثر مردم آمریکا، در هر روز تنها نیمی از میزان فیبر مورد نیاز را دریافت می کنند.

بنا به گفته USDA، جو دوسر پرک پخته شده، حاوی ۴ گرم فیبر در هر فنجان است، در نتیجه اوتمیل حدود ۱۴ درصد از نیاز روزانه هر فرد را تامین می کند.

طبق تحقیقات علمی ثابت شده است که پیروی از یک رژیم غذایی غنی از غلات کامل و سایر منابع غذایی دارای فیبر، از بدن انسان در برابر بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲، سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان راست روده محافظت می کند.

 

 

۲.یک بوم خالی برای تاپینگ های مغذی و مفید

Hultin می گوید:

یک کاسه جو دوسر پرک سرشار از کربوهیدرات است، بنابراین برای داشتن تعادل در وعده غذایی صبحانه، می توانید تاپینگ هایی از پروتئین و چربی های سالم را به آن اضافه کنید.

به عنوان مثال؛ آجیل هایی مانند مغز گردو، بادام درختی و… ، کره های مغذی مانند کره بادام درختی، کره بادام زمینی و…، دانه های مغذی مانند دانه چیا، شاهدانه یا تخم کتان آسیاب شده و… استفاده کنید. این مواد چربی های اشباع نشده و مقدار زیادی فیبر به اوتمیل اضافه می کنند.

میوه های تازه فصل گزینه دیگری هستند که می توانند برای افزایش مواد مغذی و فیبر به عنوان تاپینگ جو دو سر استفاده شوند. توت فرنگی، تمشک، بلوبری، زغال اخته و… از جمله میوه های محبوب برای این صبحانه مقوی و پر خواص است.

3.موثر در سلامت دستگاه گوارش

موسسه ملی سلامت اعلام کرده است که فیبر موجود در جو دوسر برای سلامت بدن و به ویژه بهبود عملکرد دستگاه گوارشی بسیار مفید است.

طبق گفته های دانشگاه هاروارد، جو علاوه بر فیبر نا محلول، حاوی مقادیری فیبر محلول نیز است.

منابع فیبر محلول دارای خواص پروبیوتیکی هستند.(طبق تحقیقات دانشگاه ایالتی اورگان). Hultin می گوید: فیبر محلول می تواند در تغذیه باکتری های مفید در روده و در نتیجه داشتن یک میکروبیوم سالم کمک کند.

 

۴.موثر در کاهش کلسترول

تحقیقات نشان می دهد که جو دو سر حاوی مقادیری فیبر محلول خاصی به نام بتاگلوکان است که باعث کاهش کلسترول می شود.

در واقع شبیه یک لوله باز کن قوی عمل می کند و کلسترول هایی که ممکن است در دیواره رگ ها رسوب کرده باشند را پاک می کند.

بر اساس یک متا آنالیز با ۲۸ آزمایش کنترل شده، مشاهده شده است که دریافت روزانه حداقل ۳ گرم بتاگلوکان ، کلسترول LDL (کلسترول بد) را کاهش می دهد.

انجمن قلب آمریکا (AHA) خاطر نشان می کند که افزایش سطح کلسترول LDL خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد.

تحقیقات نشان داده است که افراد تحت رژیم های غذایی حاوی جو دو سر پرک در مقایسه با افرادی که از مصرف این ماده غذایی اجتناب می کنند، ۱۴ درصد کمتر به بیماری های قلبی عروقی مبتلا می شوند، و همچنین طی آن تحقیق ثابت شد که این افراد ۲۲ درصد کمتر به بیماری دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند.

 

۵.موجب کاهش چربی شکم

یکی دیگر از برگ برنده های بلغور جو دو سر تاثیری است که در کاهش چربی شکمی دارد. این چربی در ناحیه میانی شکم تجمع می کند و خطر سکته و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

براساس مطالعه ای که روی افراد بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شده است، پیروی از رژیم غذایی دارای جو دو سر در این افراد به کاهش قند خون، چربی خون و کاهش وزن کمک شایانی می کند.

تحقیقاتی که به بررسی عوامل مختلف سبک زندگی که منجر به کاهش چربی شکمی می شود و از تجمع آن طی سال های طولانی جلوگیری می کند، به این نتیجه رسید که: ان ها دریافتند که فیبر محلول یکی از بزرگترین چیزهایی است که به پاکسازی ذخایر چربی ناحیه شکمی کمک می کند.

 

 

۶.باعث افزایش انرژی و ایمنی بدن

وقتی که صبح را با یک کاسه بلغور جو پرک آغاز کنید، ویتامین B و مواد معدنی شامل منگنز، آهن، منیزیم و روی را به بدن خود می رسانید.

برای مثال یک فنجان جو دو سر پخته شده دارای حدود ۲ میلی گرم آهن است، آهن به بدن انرژی می دهد و فرایند اکسیژن رسانی از ریه ها به اندام ها را پیش می برد.

همچنین جو دو سر دارای ۲ میلی گرم روی (زینک zinc) است، که ماده ای مغذی برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن است. و خوشبختانه این صبحانه ۱۸ درصد از روی مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند.

 

 

۷.غنی از آنتی اکسیدان هایی که به مقابله در برابر بیماری ها کمک می کند

اگر دنبال میوه ها و سبزیجاتی هستید که دارای آنتی اکسیدان های ضد بیماری هستند، کاسه ی جو دوسر پرک شما مملو از آنتی اکسیدان است.

مطالعات نشان می دهد که  جو دوسر پرکحاوی طیف وسیعی از آنتی اکسیدان ها است که علاوه بر خواص دیگر، میکروبیوم روده را برای تقویت سلامت بدن، بهبود می بخشد و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را ماهش می دهد.

در این باره Hultin می گوید:

تخصص من کار با بیماران مبتلا به سرطان و بیماری های مزمن است و من اغلب جو دو سر را به عنوان منبع مواد مغذی و آنتی اکسیدان های مفید به آن ها توصیه می کنم.

آیا هنوز به دنبال دلایل دیگری برای لزوم گنجاندن جو دو سر پرک در وعده های غذایی تان نیاز دارید؟!

 

 

7 خاصیت علمی جو دو سر پرک (oatmeal)

 

 

خواص جودوسر یا همان اوتمیل تمام نشدنی و باور نکردنی است .

بجز مواردی که دربالا گفته شد ، در ادامه به برخی دیگر از خواص و تاثیرات شگفت انگیز آن اشاره میکنیم

 

 

 

حفظ سلامت قلب

جو دوسر حاوی فیبر و آنتی اکسیدان هایی است که به کاهش کلسترول بدی که بر قلب تاثیر می گذارد،کمک می کند همچنین، انترولاکتون و لیگنین گیاهی موجود در آن به سلامت قلب کمک می کند.

 

 

بهبود حرکت روده

جو دوسر به دلیل داشتن فیبر محلول و نامحلول از یبوست جلوگیری و به حرکت صاف روده کمک می کند. برای رفع یبوست جوی دوسر را بو داده و آرد کنید، سپس مانند قهوه بجوشانید و 3 روز صبح ناشتا روزی 2 الی 3 استکان بنوشید.

 

 

کنترل قند خون

جو دوسر یک منبع غنی از فیبر و کربوهیدرات های پیچیده است که به آرامی کل غذا را به قندهای ساده تبدیل می کند از سوی دیگر، بتا گلوکان سطح قند خون را کاهش می دهد و از افزایش سطح قند بعد از خوردن غذا جلوگیری می کند.

 

جلوگیری و درمان فشار خون

مصرف جو دوسر خطر ابتلا به بیماری هایی که ناشی از سبک زندگی است را کاهش می دهد و همچنین به مبارزه با آن کمک می کند.

 

 

افزایش ایمنی

بتا گلوکان که در بلغور جو دوسر وجود دارد، نوتروفیل ها را در از بین بردن باکتری ها و درمان عفونت موثرتر می سازد.

 

7 خاصیت علمی جو دو سر پرک (oatmeal)

درمان ضعف عمومی

برای درمان ضعف مفرط ناشی از بیماری ها و همچنین تقویت کودکان و افراد مسن جوشانده دانه های بدون سبوس یولاف در شیر که به آن یک زرده تخم مرغ اضافه شده باشد، داروی بسیار مناسبی می باشد.

 

 

درمان نقرس

نقرس نوعی آرتروز است که در صورت وجود اسید اوریک زیاد در جریان خون، ایجاد می‌شود. برای درمان نقرس 20 گرم جو را در 5 لیوان آب جوشانده روزی 4 لیوان میل نمایید.

 

درمان شوره سر

ساپونین موجود در جو دو سر به پاکسازی پوست سر و از بین بردن شوره سر کمک می کند همچنین لیپیدها و پروتئین های موجود در آن پوست سر را مرطوب کرده و از بازگشت شوره سر جلوگیری می کند.

 

 

بهبود رفلاکس معده

بلغور جو دوسر خاصیت جذب خوبی دارد که به آن اجازه می دهد اسید موجود در غذاها را جذب و اسیدیته را خنثی کند همچنین به جلوگیری از ترشح اسید کمک می کند و اجازه رفلاکس اسید را نمی دهد.

 

 

سرشار از منیزیم

منیزیم موجود در جو دوسر رگ های خونی و ماهیچه ها را شل می سازد و این به جلوگیری از سکته مغزی، حملات قلبی و گرفتگی های بدن کمک می کند.

 

 

مفید برای پوست

جو دوسر خاصیت لایه برداری و پاک کنندگی فوق‌العاده ای دارد علاوه بر این، خواص ضد میکروبی نیز دارد که از آکنه یا هر نوع عفونت پوستی جلوگیری می کند. اسیدهای آمینه موجود در بلغور جو دوسر به کاهش لکه های پیری، تغییر رنگ پوست و غیره کمک می کند.

 

جلوگیری از آسم در کودکان

از آنجایی که آسم یک بیماری التهابی است و جو دوسر خاصیت ضدالتهابی دارد گفته می شود که می تواند از بروز آسم در کودکان جلوگیری کند.

 

کمک به عضله سازی

گنجاندن جو دو سر در رژیم غذایی روزانه می تواند تمام مواد مغذی لازمی را که بدن برای عضله سازی به آن نیاز دارد تامین کند.

 

 

کمک به از بین بردن سموم

اسیدهای آمینه موجود در جو دوسر به تولید لسیتین در کبد کمک می کند که به نوبه خود برای از بین بردن تمام سموم بدن مفید است.

 

 

مفید برای ورزشکاران

جو دو سریک ماده غذایی انرژی زا است که به ورزشکاران کمک می کند تا پرانرژی بمانند و از آنجایی که حاوی پروتئین بالایی نیز می باشد، به عضله سازی کمک می کند.

 

حفظ سطح pH پوست

استفاده از جو دو سر در پوست به حفظ سطح pH پوست کمک می کند و آن را بدون نیاز به استفاده از محصولات زیبایی موجود در بازار هیدراته نگه می دارد.

 

 

گلوتن بسیار کم

افراد مبتلا به بیماری سلیاک می توانند جو دوسر را در حد اعتدال مصرف کنند، زیرا حاوی مقدار نسبتاً کمی گلوتن است.

 

7 خاصیت علمی جو دو سر پرک (oatmeal)

تامین مواد مغذی لازم

جو دوسر فواید زیادی دارد و این نه تنها به کاهش وزن، بلکه به دریافت تمام ویتامین ها و مواد مغذی لازم برای یک بدن سالم کمک می کند.

 

 

کمک به مبارزه با سرطان

آنتی اکسیدان ها و فیبر موجود در جو دوسر می تواند به مبارزه با سرطان کمک کند. همچنین جو دوسر خاصیت ضد التهابی دارد که این ترکیبات رشد سلول های سرطانی را بدون آسیب رساندن به سلول های سالم مهار می کند.

 

بهبود سلامت استخوان

جو دوسر حاوی مواد معدنی ضروری برای سلامت استخوان ها است. سیلیکون یکی از همان مواد معدنی است که در تشکیل و نگهداری استخوان نقش دارد همچنین می تواند در درمان پوکی استخوان پس از یائسگی کمک کند.

 

 

بهبود کیفیت خواب

اسیدهای آمینه و سایر مواد مغذی موجود در جو دوسر به تولید ملاتونین، ماده شیمیایی القا کننده خواب، کمک می کند و هنگامی که جو دوسر با شیر یا عسل مخلوط شود میان وعده فوق‌العاده قبل از خواب بشمار می رود.

جودوسر باعث تولید انسولین می شود که به مسیرهای عصبی کمک می کند تا تریپتوفان دریافت کنند.

تریپتوفان یک اسید آمینه است که به عنوان یک آرام بخش برای مغز عمل می کند همچنین سرشار از ویتامین ب6 است که به کاهش استرس (یکی از دلایل اصلی بی خوابی) کمک می کند.

 

 

 

درمان خشکی و خارش پوست

بلغور جو دوسر دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است و این می تواند به درمان خارش پوست خشک کمک کند.

پودر بلغور جو دوسر یا آرد آن می تواند روی پوست معجزه کند. می توانید جو دو سر را با آب داغ مخلوط کنید تا خمیری به دست آید آن را روی پوست بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند و با آب معمولی شستشو دهید.

 

مرطوب کردن پوست

جو دوسر می تواند سلول های مرده پوست را از بین ببرد و به عنوان یک مرطوب‌کننده طبیعی عمل کند. بتا گلوکان موجود در آن یک لایه ظریف روی پوست تشکیل می دهد همچنین به عمق پوست نفوذ می کند و رطوبت مورد نیاز را تامین می کند.

به سادگی 2 فنجان جو دوسر را با 1 فنجان شیر و 1 قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و روی پوست خود بمالید و بگذارید حدود 15 دقیقه بماند و با آب خنک بشویید.

 

 

 

درمان آبله مرغان

سالهای زیادی است که بلغور جو دوسر برای درمان علائم آبله مرغان استفاده می شود. برای تسکین خارش ناشی از آبله مرغان، آرد جو دوسر را روی پارچه بریزید و آن را روی نواحی خارش دار پوست خود بمالید.

 

 

درمان سنگ کلیه

برای درمان سنگ کلیه، انواع ناراحتی های کلیه، عدم دفع ادرار، آب آوردن انساج و… 20 گرم دانه جو دوسر سبوس دار را بجوشانید، این جوشانده اثر مدر داشته و اثرات مفیدی برای درمان این بیماری ها دارد.

 

 

درمان بواسیر

برای درمان یبوست و بواسیر مصرف 2 تا 3 فنجان جوشانده آرد و دانه های جو دوسر صبح ناشتا به مدت 2 تا 3 روز مفید بوده،

این جوشانده اثر ملین داشته و یبوست را از بین می برد و بواسیر را نیز درمان می نماید.

 

 

تقویت افراد کهنسال

برای تقویت کودکان و افراد کهنسال و بیمارانی که دوره نقاهت را می‎گذارنند، جو را در آبگوشت یا شیر بجوشانید تا میل کنند.

 

7 خاصیت علمی جو دو سر پرک (oatmeal)

مبارزه با ریزش مو

جو دوسر از ریزش مو جلوگیری می کند.

برای تهیه ماسک موی جو دوسر برای جلوگیری از ریزش مو 1 قاشق غذاخوری جو دوسر، شیر تازه و شیر بادام نیاز دارید.

همه مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر یکدستی به دست آید فقط باید قبل از استفاده از این ماسک مطمئن شوید که موهایتان گره ندارد سپس به آرامی روی موهای خود بمالید و بگذارید حدود 20 دقیقه بماند و با آب ولرم بشویید.

این ماسک فولیکول های مو را تقویت و موهای شما را قوی تر می کند.

 

 

تسکین درد

برای درمان کمردرد، درد پهلو و قولنج‎ها، جوی دوسر را با سرکه بپزید و به صورت ضماد در محل درد بگذارید.

 

 

 

رفع خستگی پاها

پاهای خود را برای رفع خستگی، سرمازدگی و تاول با جوشانده غلیظ کاه جو پاشویه کنید.

 

 

 

فواید جو دوسر در رژیم لاغری

افراد اغلب در مورد فواید جو دوسر برای کاهش وزن صحبت می کنند. این ماده کالری کم و فیبر زیادی دارد که باعث می شود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

اگر در طول صرف غذا از این ماده غذایی میل کنید و آب کافی بنوشید فیبرهای موجود در آن، داخل معده حجیم شده و به سرعت احساس سیری ایجاد می کنند.سبوس جو دوسر به دلیل خاصیت چسبندگی بالا به مواد مغذی و کالری های اطراف خود می چسبد و اجازه وارد شدن کالری ها به خون را نداده و آنها را از طریق مدفوع از بدن خارج می کند.

7 خاصیت علمی جو دو سر پرک (oatmeal)

 

آیا مصرف جو دوسر عوارضی دارد؟

  • اگر جو دوسر به درستی جویده نشود، ممکن است باعث انسداد روده شود و به جای هر تاثیر مفیدی شاید اثرات نامطلوبی مانند گاز و نفخ معده داشته باشد.

 

  • جو دوسر گلوتن ندارد اما، گاهی اوقات در کارخانه هایی که سایر محصولات غیر گلوتن نیز فرآوری می شوند، فرآوری می شود. بنابراین افراد مبتلا به بیماری سلیاک باید از آن اجتناب کنند یا فقط جو دوسرهایی را تهیه کنند که برچسب “بدون گلوتن” دارند.

 

  • مصرف جو دوسر می تواند بیماری های روده ای مانند بیماری کرون، سندرم روده تحریک پذیر، دیورتیکولیت، کولیت اولسراتیو و غیره را تشدید کند.

 

  • سبوس جو دو سر نباید توسط افراد کم خون مصرف شود زیرا حاوی فیتات است که از جذب آهن، کلسیم و سایر مواد معدنی در بدن جلوگیری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *